De prijzen van energie dalen regelmatig, maar hoe kan het dat de prijs van olie en benzine daardoor mee daalt of stijgt?

0 Comments

Is het u opgevallen dat de prijzen, bij de brandstofpomp, de afgelopen maanden aanzienlijk zijn gestegen? Terwijl de prijzen, zijn nog steeds. ver onder hun historische hoogtepunten, zijn ze ook ver boven, de niveaus, in meer recente tijden! In het verleden stegen de prijzen, wanneer de vraag steeg, in een veel hoger tempo, dan het aanbod. In een van de grootste energievergelijkers kun je gemakkelijk zien dat het aanbod stijgt en daalt.

Maar omdat de oliemaatschappijen, zoals de OPEC, en andere organisaties en verenigingen de prijzen gemakkelijk kunnen manipuleren, wordt het concept zelf van vraag en aanbod een uitdaging om het volledig te begrijpen!

  • Het lijkt er vaak op dat de prijzen, aan de pomp, voornamelijk worden beïnvloed door de grote oliemaatschappijen en de landen die aan de pomp leveren.
  • Wij geven vaak de schuld aan het buitenland, hoewel de Verenigde Staten de afgelopen dagen de enige en grootste leverancier van deze hulpbron zijn geworden.
  • In de afgelopen vijftig jaar is de prijs, bij de tank, vertienvoudigd, veel meer dan de meeste andere consumentenproducten, en het totale inflatiepercentage!
  • Met dat in gedachten, zal dit artikel proberen om, kort, te overwegen, te onderzoeken, te herzien en te bespreken, een aantal van de factoren, die van invloed kunnen zijn, dit gedrag, enz.

1. Waarom energie vergelijken om kosten te besparen?

Waarom gelooft u, wanneer de prijs van ruwe olie, stijgt, de pomp – prijs, onmiddellijk, gaat omhoog, ook, maar, wanneer de prijzen, voor ruwe olie, naar beneden gaan, is er bijna altijd, een vertraging – tijd, voordat de consument profiteren?

  • Hoewel, de realiteit is, wanneer de leveranciers de kosten verhogen (kosten van ruwe olie), duurt het ongeveer 90 dagen, voordat de distributeurs het gevoel dat de stijging, maar, we hebben consequent, te weten, de prijzen stijgen, bijna onmiddellijk!
  • Is dit, wat we nu hebben geaccepteerd, als normaal, acceptabel, bedrijfsgedrag, of, is deze zakelijke hebzucht, op zijn grootst, voorbeeld, van hebzucht? Sommigen geloven dat de brandstofprijzen worden gemanipuleerd, en aangezien de vraag niet op zijn historisch hoogtepunt is, zou een objectieve waarnemer het ermee eens kunnen zijn!

2. Amerikaans beleid maakt het gebruik van energie duurder

Terwijl Einstein, in het verwijzen naar krachten van energie, enz., verkondigde, Elke actie heeft een gelijke, en tegengestelde reactie, dit concept, is, over het algemeen, even waar, van de potentiële vertakkingen, van veel van het beleid van deze natie, enz.

  • Sinds president Trump heeft aangekondigd en geëist dat er meer specifieke sancties zouden worden opgelegd, in tegenstelling tot Iran, is de totale prijs van petroleumbrandstof aanzienlijk gestegen. Een deel hiervan is de realiteit, terwijl een andere mogelijkheid de percepties is, maar wanneer dit wordt gecombineerd met, OPEC’s stoepranden, etc, zijn we getuige van de werkelijke economische vertakkingen.

3. Waarom stijgen de prijzen, veel sneller, dan ze dalen?

Ik weet zeker dat je hebt gemerkt, en waargenomen, wanneer er een aangekondigde, dat olie futures, zijn stijgende, pomp prijzen stijgen, bijna onmiddellijk, terwijl, wanneer er een daling in de futures, de bijbehorende daling, optreedt, veel minder snel! Dit is waarschijnlijk te wijten aan een combinatie van factoren, waaronder hebzucht, concurrentie (of gebrek daaraan), vraag en aanbod, en, alleen maar, omdat, ze kunnen!

De fossiele brandstof wordt steeds minder populair

Aangezien fossiele brandstoffen, een eindig leven hebben, en niveau/aantal, zou het verstandig zijn om potentiële alternatieven, die duurzaam zijn, te ontdekken, te gebruiken en te benutten, enz. Daarnaast zou het ook zinvol zijn om de productie en het gebruik van auto’s, die minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, en meer, van elektrische/hybride, te verhogen.

  • Andere landen hebben voor de toekomst grenzen gesteld aan het gebruik van gas – aangedreven auto’s, terwijl, president Trump, ons uit de akkoorden van Parijs heeft verwijderd, de klimaatverandering heeft ontkend, enz. Wakker worden, Amerika, en eisen, uw leiders, beginnen zich te gedragen, meer verantwoordelijk, en op een meer relevante, duurzame manier!