Heb je de afgelopen jaren nog eens gekeken naar de autoverzekering of zorgverzekering premie? Een slim idee, want je kunt erg simpel besparen op de premies in 2020

citato.org  > Huishouden >  Heb je de afgelopen jaren nog eens gekeken naar de autoverzekering of zorgverzekering premie? Een slim idee, want je kunt erg simpel besparen op de premies in 2020
0 Comments

Heeft u de laatste tijd uw verzekering gecontroleerd op betere offertes? Veel mensen negeren dit alleen maar omdat ze niet door alle problemen heen willen gaan op zoek naar informatie over verzekeringstarieven of het vergelijken van tarieven voor de goedkoopste auto verzekering van dit moment.

  • Ze besluiten zich te houden aan de oude bedrijven waarvan ze denken dat ze hen al de beste tarieven en dekking hebben gegeven, zelfs als de tarieven door de bedrijven worden verhoogd.
  • Als dat gebeurt, hebben ze misschien de kans gemist om betere tarieven en dekking te krijgen die door andere verzekeringsmaatschappijen op de markt worden aangeboden.

Er zijn genoeg mogelijkheden voor verzekeringsmaatschappijen

In elke verzekeringsmaatschappij wordt het verzekeringstarief in de loop van de tijd dynamisch gewijzigd. Er zijn zoveel aspecten die invloed kunnen hebben op het veranderen van de tarieven, of het nu gaat om een externe of interne factor.

  1. Regels en beleid van de overheid, de politieke en economische situatie, de zakelijke sfeer, zoals het aantal concurrenten, of zelfs een natuurramp kunnen worden beschouwd als externe factoren die effect hebben op een verzekeringstarief en de dekking.
  2. Bijvoorbeeld wanneer de politieke situatie heet wordt, wat kan leiden tot een aantal rellen of civiele onrust, zullen verzekeringsmaatschappijen hun tarieven verhogen omdat de risicofactoren toenemen, en ze kunnen de dekking voor RSCCTS (rellen, stakingen, civiele onrust, terrorisme en sabotage) verminderen of een extra toeslag geven voor de items.
  3. Maar als een verzekeringsmaatschappij veel concurrenten op de markt vindt die hetzelfde verzekeringsproduct verkopen, kan dit de maatschappij hun tarief doen verlagen en soms een betere dekking en service bieden.

Er zijn genoeg verschillende verzekeringen te vergelijken

Terwijl de interne factoren meestal iets te maken hebben met het verlies en de winst van een verzekeringsmaatschappij. Laten we zeggen dat verzekeringsmaatschappij A een zorg verzekering en een huiseigenaarsverzekering aanbiedt.

  • Als gevolg van een catastrofe in een gebied, moeten ze een groot aantal huiseigenaarsverzekeringsclaims uitbetalen. Om het verlies over de huiseigenaarsverzekeringsclaims te dekken, kan het bedrijf de premies voor hun klanten van de autoverzekering verhogen.

De tarieven van verzekeringen kunnen een stuk lager

Maar als het bedrijf in een winstgevend jaar is, kunnen ze hun tarieven verlagen om meer klanten aan te trekken. Naast dat, kan bepaalde record van klanten ook invloed hebben op de verzekering tarief, zoals krediet geschiedenis of rijden record in het geval van autoverzekeringen.

  • Aangezien er zoveel factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de verhoging of verlaging van de verzekeringstarieven, kunnen we er zeker van zijn dat er geen garantie is dat we de beste tarieven zullen blijven ontvangen vanaf het moment dat we met een verzekeringsmaatschappij hebben getekend.
  • Zoals ik al eerder heb gezegd, verandert het verzekeringstarief dynamisch door de tijd heen, dus zelfs als we nog steeds hetzelfde tarief betalen als de eerste keer dat we een verzekering afsluiten met een verzekeringsmaatschappij of zelfs lager dan dat, hebben we nog steeds een kans om een betere verzekeringsdeal op de markt te krijgen.